Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Λύθηκε το μυστήριο «Αμμόχωστος»


Λύθηκε το μυστήριο «Αμμόχωστος». Η φωτιά δεν τέθηκε από τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, αλλά πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση αυτόματης ανάφλεξης.

Μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν αναφορές για «Αυτόματες Ανθρώπινες Αναφλέξεις», κάτι όμως που επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί, αλλά η έκθεση της «Νέας Σαλαμίνας» έρχεται να αναταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας και να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, μιας και η έκθεση μιλά για Ταυτόχρονη Αυτόματη Ανάφλεξη Πλαστικών Καθισμάτων(ΤΑΑΠΚ)!!!

Όπως πληροφορούμαστε, η πρώτη αυτή περίπτωση ΤΑΑΠΚ, θα παρουσιαστεί από κοινού από εκπροσώπους της δικαστικής, της Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ σε συνέδριο που διοργανώνει τον επόμενο χρόνο το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ακολουθεί κείμενο το οποίο καταπιάνεται με την «Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη».

Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη

Ανθρώπινη Ανάφλεξη (ΑΑΑ) είναι η υποτιθέμενη διαδικασία όπου ένα ανθρώπινο σώμα πιάνει φωτιά ως αποτέλεσμα θερμότητας που δημιουργήθηκε από εσωτερικά όργανα. Αν και κανέις δεν έχει δει ποτέ μια ΑΑΑ, αρκετοί θάνατοι που εμπλέκονται με φωτιές έχουν αποδοθεί σε αυτήν, από τους πραγματογνώμονες και διάφορους αφηγητές.
Στην βιβλιογραφία, η ΑΑΑ αφορά σχεδόν αποκλειστικά σε πτώματα. Σε μια ιστορία του 17ου αιώνα όμως, υπάρχει ένας ισχυρισμός για έναν Γερμανό άντρα που κυριολεκτικά αυτο-ανεφλέγει επειδή είχε πιεί πολύ μπράντυ. Αν το να πίνουμε μεγάλες ποσότητες μπράντυ έχει ως αποτέλεσμα την αυτο-ανάφλεξη, θα έπρεπε να υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις για μέλέτη και όχι μόνο αυτή η μεμονωμένη αναφορά γι'αυτόν τον άντρα.
Πολλές από τις ιστορίες για ΑΑΑ έχουν προέρθει από τους επιθεωρητές της αστυνομίας οι οποίοι είχαν μπερδευτεί από μερικώς καμμένα πτώματα δίπλα σε ανέπαφα χαλιά ή έπιπλα. " Τι άλλο θα μπορούσε να είναι;" ρωτάνε. Πολλά από τα υποτιθέμενα αυτομάτως αναφλεγμένα πτώματα ανήκουν σε γηραιούς ανθρώπους που μπορεί να έχουν δολοφονηθεί ή να έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους κατά λάθος. Και όμως, η αυτοανάφλεξη λόγω αναμμένων τσιγάρων ή λόγω ηθελημένου εμπρησμού από άλλους, αντιπαρέρχεται από τους επιθεωρητές σαν μη πιθανή. Ακόμα και όταν κεριά ή τζάκια παρουσιάζονται σαν πιθανές αιτίες μιας φωτιάς, οι επιθεωρητές μερικές φορές προτιμούν μια εξήγηση όπου απαιτεί την πίστη σε ένα γεγονός που δεν έχει ιδωθεί σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας και που η πιθανότητα να υπάρχει είναι απειροελάχιστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: